MARDİN / KIZILTEPE - ADNAN MENDERES İMAM HATİP ORTAOKULU

OKU-YORUM Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi

Nis

Okul idaresi, Rehber Öğretmen ve Öğretmenlerin katılımıyla öğrencilerin eğitim sürecinde motive olmalarını sağlayabilecek konular üzerinde müzakereler yapılmış olup alınan kararların öğrenciler üzerinde etkili olup olmadığı ara ara toplantılar yapılarak tekrar değerlendirilecektir.

May

Meslekte yirmi yılı aşkın eğitimin her kademesinde yer alıp sayısız öğrenci yetiştiren halen de aktif olarak okul müdürlüğü yapan değerli idarecimiz Sattam AYDIN öğretmenlerimizle bir araya gelip bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

May

Yeni nesil soru teknikleri ile ilgili Okul Türkçe Öğretmenlerimiz Sinan GÖVSA ve Suut TUSUN öğretmenlerimize  sunum gerçekleştirmiş olup öğretmenlerimizi bilgilendirmiştir.

May

Tüm okul düzeyinde Denge Oyunu, Yüzük Kimde Oyunu, Dikkat Geliştirme Egzersizleri yapılmıştır. Amaç öğrencilerin eğlenerek dikkat sürelerini ve odaklanma durumlarını ölçmek, bu konuda iyileşmelerini sağlamak aynı zamanda rekabeti artırarak motivasyonlarını yükseltmektir. Ayrıca kendi gelişimlerine iyi gelebilecek aktiviteleri öğrenerek uzun vadeli fayda sağlamaktır. Öğrencilerden güzel dönütler alınmıştır. Tüm sene boyunca bu aktivitelerin devam edilmesi kararlaştırılmıştır.

Yapılan bu çalışmadan ötürü emeği geçen Okul Rehber Öğretmeni Buse AKKUŞ'a teşekkür ederiz.

May

Mevcut erkek-bayan mescitlerimizin temizliği ve düzenlemesi yapıldı.

Mescide hadis-i şerifler, ayetler ve öğrenilmesi gereken dini bilgiler ile ilgili yazı ve afişler asıldı.

Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve âhiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve sadece Allah'tan korkan kimseler gerçek mânada îmâr edebilir. Doğru yola ermiş olmaları umulanlar işte bunlardır. (Tevbe suresi 18.Ayet)

Mevcut erkek-bayan mescitlerimizin temizliği ve düzenlemesi ile ilgili çalışma yapan, emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Öğrencilerde, saygı, sevgi ve vefa duygularını geliştirmek için, ilim, hikmet, sanat ve spor alanlarından rol-model olacak örnek şahsiyet okulumuza davet edildi.

Rol model toplum tarafından "başarılı, çalışkan, örnek insan" olarak adlandırılan ve beğenilen kişidir. Rol model belirli başarılara ulaşmış, insanlar tarafından kabul edilmiş ve onaylanmış, davranışlarıyla örnek görülen insandır. Rol model toplum tarafından "başarılı, çalışkan, örnek insan" olarak adlandırılan ve beğenilen kişidir. Bir aileye, dolayısıyla belirlenmiş bir kültüre, dine ve inanca, topluma sahip olarak dünyaya gelen çocuklar da kendilerine çok küçük yaşta bir rol model seçerler.

İyi bir rol model kimdir? İyi bir rol model kişiden kişiye, kültürden kültüre ve toplumdan topluma göre değişiklik göstermekle beraber hemfikir olunan  iyi örnek alınacak rol model ise;  sevgi dolu, merhametli ve vicdanlı kişidir.

Yapılan bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Gençlik ve ergenlik dönemi sorunları, özellikleri, davranış bozuklukları ve çözümleri ile ilgili velilerimize yönelik 25 Mayıs 2022 tarihinde Okul Rehber Öğretmeni Buse AKKUŞ tarafından seminer verilmiş olup seminer sonunda velilerimize kurs belgeleri Okul Müdürümüz Sattam AYDIN tarafından takdim edilmiştir.

May

Aile ve okul içinde iletişim sorunları ve arabuluculuk ile ilgili Okul Rehber Öğretmenimiz Buse AKKUŞ velilerimize 18 Mayıs 2022 tarihinde seminer vermiştir. Seminere katılan velilerimize belgeleri Okul Müdürümüz Sattam AYDIN tarafından verilmiştir.