MARDİN / KIZILTEPE - ADNAN MENDERES İMAM HATİP ORTAOKULU

LGS HAKKINDA BİLGİLENDİRME

2021 LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuru metnine göre ve 81 ile gönderilen yazıya göre; sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezî sınavın tarihi açıklandı.

Buna göre, LGS kapsamındaki merkezi sınav                     6 HAZİRAN 2021 PAZAR GÜNÜ yapılacak.

2021 LGS SINAVINA KİMLER KATILABİLİR?

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında uygulanan Merkezi Sınav, sınavla öğrenci alan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu İmam Hatip Liseleri ve Özel Program ve Proje Uygulayan Ortaöğretim Kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla uygulanmaktadır.

Sınava örgün eğitim verilen okulların 8. sınıfında kayıtlı olan resmî ve özel ortaokul öğrencileri, imam hatip ortaokulu öğrencileri, açık öğretim ortaokulu öğrencileri, geçici eğitim merkezi öğrencileri ve yurtdışındaki okullarda öğrenim gören öğrenciler başvurabilmektedir.

2021 LGS SINAVI HANGİ DERSLERİ KAPSIYOR?

Merkezi Sınav 8. sınıf öğretim programları esas alınarak hazırlanmaktadır. Sabah oturumunda uygulanan sözel bölümde 50, öğlen oturumunda uygulanan sayısal bölümde 40 olmak üzere sınavda toplam 90 soru bulunmaktadır. Sözel bölümde Türkçe, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil, sayısal bölümde ise Matematik ve Fen Bilimleri alt testleri yer almaktadır.

SÖZEL BÖLÜM         →            75 dakika
Türkçe -- 20 soru